ETKİNLİKLER
“Kampüste İyilik Var” sloganıyla başladı “İzmir’de İyilik Var”a dönüştü

2016 yılında Yaşar Üniversitesinde “Kampüste İyilik Var” sloganıyla başladığı iyilik yolculuğu, “İzmir’de İyilik Var”a dönüşerek tüm kente yayıldı ve her yıl birçok etkinlik düzenlendi.
Bu yıl 3 Aralık 2023’te Yaşar Üniversitesi, Atlas Sağlık Eğitim Vakfı , İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü FikrimİZ Birimi, Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü Genç İzmir Birimi ve 10 sivil toplum kuruluşunun iş birliğinde gerçekleşen İzmir’de İyilik Var, Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte; Sosyal Sorumlulukta Kalite Derneği Başkanı Ümit Yardım ve Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi Kurucusu Oya Demir “Kavramlar Ağacı”, Sağlıkta Kalite Derneğinden Zeliha Silleli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü Çiğdem Kumova “Sosyal Sorumluluktan Sosyal Girişimciliğe”, Pi Gençlik Derneği Başkanı Begüm İntepeler ve Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi  Rana Saygılı “Gönüllülük ve Aktif Yurttaşlık” adlı atölyeler gerçekleştirdi. Atölye sonuçları ve tartışmalar yapıldıktan sonra katılımcılarla iletişim ağı oluşturma çalışması yapıldı. Etkinlik sonunda, katılımcılara Olten Filarmoni müzik dinletisi sunuldu. “İyilikten yola çıktık, artık sistemleri değiştirmekten bahsediyoruz" Dünya Gönüllüler Günü'nü kutlayan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, "Gönül o kadar derin bir kelime ki, bence Türkçemizin en özgün kelimelerinden biri. Başka dillere tercüme etmeye çalışıyorsunuz, karşılamıyor. Gönlün açılması için insanın hissetmesi lazım. Hissetmeden o gönüllülük olmuyor. Gönüllülüğü olan herkese teşekkür ederim. Daha önce sadece sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katılım ile sınırladığımız gönüllülük; yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının, özel sektörü kapsayarak etki alanını genişletmiştir. İş dünyasının yüzünü değiştiren girişimciler gibi, sosyal girişimciler de sivil toplum alanının yüzünü değiştirmeye aday. Dünyada 'sosyal girişim' ve 'sosyal girişimci' kelimelerini kullanan ilk kişi olan Bill Drayton şöyle söylüyor: 'Sosyal girişimciler yalnızca balık vermek ya da balık tutmayı öğretmekle yetinmez, balık endüstrisinde bir devrim sağlayana dek çalışır'" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise "İyilik Var, ne güzel bir slogan. Tam da İzmir'e yakışır şekilde, İzmir'in ruhunu yansıtır şekilde. Bu sloganla yola çıkan, burada bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarını ve onların temsilcilerini alkışlıyorum. Gönüllü olmak meşakkatli ama bir o kadar da önemli ve insana dokunan, gözü görmeyene, eli tutmayana dokunan ve onları denizin derinliklerine indirebilen bir anlayışta yatıyor. İyi ki o insanlar var ve yıllardan beri bu işi yapıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de bu çalışmalara destek olmak için elinden ne geliyorsa yapmaya hazır" ifadelerini kullandı. "Kolektif iş birlikleri çok önemli" Türkiye'nin ilk sosyal girişimcilerinden Alternatif Yaşam Derneği Kurucusu Ercan Tutal, dernekte gerçekleştirdiği projelerini anlattı.Atlas Sağlık Eğitim Vakfı olarak bu organizasyonu gerçekleştirmekten ve İzmir’de bulunan diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte yeni deneyimler kazanmış olmaktan mutluyuz. Bu bağlamda yeni projelerde yer almaya  devam edeceğiz.

Diğer Etkinlikler